Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

Nieuws

Ronde van de Westfriese Omringdijk 2016 - Foto Frits van Eck
10 juli 2016

Zomers weer voor 2.100 deelnemers Ronde van de Westfriese Omringdijk

Ruim 2.100 fietsers gingen zondag 10 juli de uitdaging aan en fietsten de eeuwenoude Westfriese Omringdijk rond. Het wielerevenement de Ronde van de Westfriese Omringdijk van Le Champion kon rekenen op mooi zomers weer. De fietsers kozen tussen routes van 135, 80 of 50 kilometer en startten in Alkmaar, Hoorn, Kolhorn of Enkhuizen.

Zie ook het persbericht
Dwars door de dijk - opgraving Schellinkhout - Michiel Bartels
27 juni 2016

In de sporen van Cees en Drechtje

Archeologie saai? In Westfriesland niet! De steentijdman van Mienakker, oftewel Cees de Noord-Hollandse Ötzi, ondergrondse gangen, Drechtje uit de Bronstijd of een oorlogsschip uit begin 18de eeuw. Allemaal archeologische vondsten in of afkomstig uit Westfriesland. En wat dacht je van de Westfriese Omringdijk, de eeuwenoude dijk en het meest bepalende landschappelijke element van Westfriesland? De dijk werd recentelijk versterkt en dit bood een eenmalige kans om met behulp van archeologische opgravingen en historisch onderzoek eeuwen terug te kijken in de geschiedenis van de dijk. 

Tip! Nieuwsgierig naar het verhaal achter de gevonden skeletten? In het Huis van Hilde, archeologiecentrum Noord-Holland, zijn de levensechte reconstructies van Cees en Drechtje te bezichtigen.

Tip! Ontdek de sporen uit het verleden in het Westfriese landschap. Stap op de fiets voor de fietstocht ‘Langs prehistorische nederzettingen binnen de Omringdijk’. Deze route leidt u deels over de Omringdijk en onder andere langs de vindplaats van Cees de steentijdman.

Zie ook het persbericht