Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

Nieuws

Ronde van de Westfriese Omringdijk 2016 - Foto Frits van Eck
10 juli 2016

Zomers weer voor 2.100 deelnemers Ronde van de Westfriese Omringdijk

Ruim 2.100 fietsers gingen zondag 10 juli de uitdaging aan en fietsten de eeuwenoude Westfriese Omringdijk rond. Het wielerevenement de Ronde van de Westfriese Omringdijk van Le Champion kon rekenen op mooi zomers weer. De fietsers kozen tussen routes van 135, 80 of 50 kilometer en startten in Alkmaar, Hoorn, Kolhorn of Enkhuizen.

Zie ook het persbericht
Dwars door de dijk - opgraving Schellinkhout - Michiel Bartels
27 juni 2016

In de sporen van Cees en Drechtje

Archeologie saai? In Westfriesland niet! De steentijdman van Mienakker, oftewel Cees de Noord-Hollandse Ötzi, ondergrondse gangen, Drechtje uit de Bronstijd of een oorlogsschip uit begin 18de eeuw. Allemaal archeologische vondsten in of afkomstig uit Westfriesland. En wat dacht je van de Westfriese Omringdijk, de eeuwenoude dijk en het meest bepalende landschappelijke element van Westfriesland? De dijk werd recentelijk versterkt en dit bood een eenmalige kans om met behulp van archeologische opgravingen en historisch onderzoek eeuwen terug te kijken in de geschiedenis van de dijk. 

Tip! Nieuwsgierig naar het verhaal achter de gevonden skeletten? In het Huis van Hilde, archeologiecentrum Noord-Holland, zijn de levensechte reconstructies van Cees en Drechtje te bezichtigen.

Tip! Ontdek de sporen uit het verleden in het Westfriese landschap. Stap op de fiets voor de fietstocht ‘Langs prehistorische nederzettingen binnen de Omringdijk’. Deze route leidt u deels over de Omringdijk en onder andere langs de vindplaats van Cees de steentijdman.

Zie ook het persbericht
Wielertenue dames - Foto Marjolein Ansink
2 april 2016

Te koop: Omringdijk Fietskleding

Klaar voor de start? Zeker in de opvallende fietskleding van de Westfriese Omringdijk. Doorpassen en afhalen in Wognum op afspraak. Broek €20, Shirt €27,50 en sokken €7,50. Als complete set samen €50,-. Mail voor meer informatie naar info@burozorro.nl en vergeet daarbij je maat niet te vermelden.

Westfriese dijk
23 maart 2016

Inloopspreekuur projectburo

Behoefte aan een contactmoment met de mensen achter de Westfriese Omringdijk, uitleg over Holland boven Amsterdam of heb je gewoonweg een fantastisch idee voor de promotie van ons gebied? Maak gebruik van het inloopspreekuur en meld je aan via Kim Timmer van Buro Zorro via e-mailadres kim@burozorro.nl

Ronde van de Westfriese Omringdijk - wielrenners in voorjaar
7 maart 2016

Schrijf je nu in voor de Ronde!

Op zondag 10 juli vindt de 6e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. Deze tocht kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. Voor ieder wat wils: Van een route voor de recreatieve fietser of de beginnende racefietser tot de getrainde wielrenner. Online inschrijven is mogelijk tussen 7 maart en 27 juni. Lees meer op www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl