Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

De Ronde van de Westfriese Omringdijk

Op elke tweede zondag in juli vindt de Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. 
De fietstochten voor prestatie- én recreatiefietser gaan over de hele dijk (135 km) of over deeltrajecten van 50 of 80 km. Fietst u ook mee met deze prachtige tocht? Een fietstocht voor jong en oud: inschrijven kan nu!

Ronde van de Westfriese Omringdijk - wielrenners in voorjaar

Een dijk van een dijk!

Een dijk van een dijk’, ‘Wereldwonder onder de wielen’, ‘De dijk slingert als een groen lint door het landschap van Noord-Holland’, ‘Je koike d’r je ouge uit’. Indrukwekkende krantenkoppen die de afgelopen jaren opvallend in de pers verschenen. In samenwerking met Le Champion heeft programmabureau Westfriese Omringdijk de Ronde van de Westfriese Omringdijk in nieuwe stijl op de kaart gezet. Vanaf de start in 2010 was de nieuwe Ronde meteen al een succes met een jaarlijks groter deelnemersveld. Van gemiddeld 1.700 in de eerste jaren tot bijna 2.500 in het afgelopen jaar.

 

Editie 2016

Op zondag 10 juli 2016 vindt de 6e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. De Ronde kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. De afstand van 135 km over de gehele Omringdijk is een prestatieve toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Voor recreatieve fietsers en beginnende racefietsers zijn afstanden van 50 km en 80 km uitgezet. Deze kortere routes vanuit dezelfde vier startplaatsen gaan voor een deel over de Omringdijk en voor een deel door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden is dat ook de deelnemers aan een korte afstand een optimale belevingswaarde ervaren.

 

Inschrijven Ronde van de Westfriese Omringdijk

Online inschrijven is mogelijk t/m maandag 27 juni 2016. Op zondag 10 juli kun je ook nog na-inschrijven op de start- en finishlocaties. Er is geen deelnemerslimiet. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan een limiet in de komende jaren wel worden ingevoerd.

 

Inschrijven is mogelijk voor de volgende onderdelen:

135 km
80 km
50 km

 

Er zijn vier startlocaties:

Alkmaar
Hoorn
Enkhuizen
Kolhorn

Schrijf u hier direct in!