Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

Ambassadeurs van de Dijk

Vier bekende Nederlanders zetten zich in als ambassadeurs van de Westfriese Omringdijk om deze dijk en het gebied dat de Omringdijk omarmt te promoten als cultuurtoeristische bestemming van Nederland. Maak kennis met onze ambassadeurs: schrijver Ronald Giphart, schaatser Jan Blokhuijsen, chefkok Ron Blaauw en ABN-AMRO directeur Gerrit Zalm.
Ronald Giphart omarmt het gebied - Foto Christiaan Krop

Ronald Giphart

Biografie
Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden romans als Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). Ook publiceerde Giphart het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen. Zijn novelle Gala, Boekenweekgeschenk 2003, verscheen in een nationale recordoplage (780.000 exemplaren). (Bron: www.giphart.nl)

Ronald Giphart en de Westfriese Omringdijk
Ronald Giphart was op 27 april 2011 te gast op het Opperdoezer Ronde Oogstfeest dat georganiseerd werd door het Programmabureau Westfriese Omringdijk en Opperdoezerrondeteler Hero Stam. Enthousiast over de Opperdoezer Ronde was hij al, maar op dit oogstfeest leerde hij ook andere mooie Westfriese producten kennen en maakte hij kennis met de Westfriese Omringdijk. Op deze avond besloot Ronald Giphart zich als ambassadeur in te gaan zetten om de Westfriese Omringdijk bekender te maken bij het grote publiek.

Lees hier de column 'Omringdijk' die Ronald Giphart op 19 juli schreef in de Volkskrant.
Jan Blokhuijsen op de Tjalk Aquarius - Foto Christiaan Krop

Jan Blokhuijsen

Biografie
Jan Blokhuijsen (1989) is een Nederlandse langebaanschaatser die vanaf seizoen 2010/2011 is ondergebracht bij de TVM-ploeg. Jan Blokhuijsen is de tweede Nederlander in de wereldranglijst aller tijden voor het allroundschaatsen.

Jan Blokhuijsen en de Westfriese Omringdijk
Jan Blokhuijsen groeide op in het Westfriese Zuid-Scharwoude (Langedijk). Daar skeelerde hij vroeger over de Omringdijk of schaatste hij over het ijs in de wielen van de dijk. Tegenwoordig woont Jan vanwege het schaatsen in Heereveen. Maar als geboren Westfries zet hij zich graag in om de sportactiviteiten in Westfriesland en rondom de Omringdijk te promoten.
Gerrit Zalm aan het IJsselmeer - Foto Christiaan Krop

Gerrit Zalm

Biografie
Gerrit Zalm (1952) is een Nederlandse econoom, voormalig ambtenaar en ex-politicus. Tot 21 februari 2007 was hij minister van Financiën en viceminister-president in het kabinet-Balkenende III. Na de plannen van Minister Wouter Bos om ABN AMRO en Fortis te fuseren tot een bankbedrijf, zoals bekendgemaakt op 21 november 2008, is Gerrit Zalm gevraagd topman te worden van het bankconcern.

Gerrit Zalm en de Westfriese Omringdijk
Gerrit Zalm is een trotse en rasechte Enkhuizer. In Enkhuizen groeide hij op als zoon van een kolenboer. Nu hij in Den Haag woont en in Amsterdam werkt, haalt hij de mensen graag over om de unieke regio Westfriesland eens te bezoeken en dan vooral 'zijn parel' Enkhuizen.
Ron Blaauw

Ron Blaauw

Biografie
Ron Blaauw is een van de bekendste Nederlandse Chef-koks. Na zijn middelbare school ging Ron werken als kok bij het sterrenrestaurant De Kersentuin in Amsterdam. In 2009 ontving Blaauw de erkenning beste Restaurateur/ondernemer 2009 van Gault Millau. In juni 2010 werd Ron Blaauw benoemd tot SVH-meesterkok. Anno 2011 is hij chef-kok in zijn naar hemzelf vernoemde restaurant Ron Blaauw, dat sinds 2011 in Amsterdam zit en twee Michelinsterren heeft.

Ron Blaauw en de Westfriese Omringdijk
Ron Blaauw groeide op in Hoorn. Als ambassadeur van de Westfriese Omringdijk zal hij vooral de culinaire zaken uit de regio Westfriesland promoten. Bijvoorbeeld door het koken met de prachtige producten uit deze streek. In zijn restaurant in Amsterdam kookt hij graag met producten die van dichtbij huis komen. Lees het interview dat Ron Blaauw gaf voor het magazin Lekker Noordhollands over het gebruik van streekproducten.