Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

Attracties

Er is van alles te doen voor jong en oud rond de Omringdijk. Bezoek één van de vele attracties die Westfriesland rijk is. 
 
stoomtram medemblik
Kanjer van de dijk
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Enkhuizen en Medemblik v.v. vaart het museumschip 'Friesland' over het IJsselmeer. Stap in voor de Spannendste Tijdreis door de Historische Driehoek. 
 
 
Imkerij de Bijenstal - foto van interieur
Kanjer van de dijk
Imkerij de Bijenstal
De Bijenstal heeft tot dusver al heel veel mensen weten te verrassen met haar educatieve en humoristische rondleidingen door het spannende bijenland. Ook heeft de Bijenstal een heerlijk gastvrij terras om u van heerlijke drankjes en hapjes te laten genieten. Een kleine speeltuin voor de allerkleinsten en spannende en vele arrangementen maken de Bjienstal het bezoeken waard. 
 
 
Vlindertuin Vlindorado
Kanjer van de dijk
Vlindertuin Vlindorado
Vlak achter het duingebeid van Noord-Holland ligt, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Dit vlinderparadijs is een geschikte attractie voor elk weer type. Het is de thuishaven van ± 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika en de Maleisische papiervlinder.
 
 
Sprookjeswonderland - Reus
Kanjer van de dijk
Sprookjeswonderland
Vele sprookjesfiguren, een heus kasteel, Vadertje Tijd... In Sprookjeswonderland raak je niet uitgekeken. Al ruim 40 jaar is het park een ideaal uitstapje voor (groot)ouders met kinderen.
 
 
Manuelhoeve
Kanjer van de dijk
Boerengolf en camping De Manuelhoeve
De Manuelhoeve staat in het landelijke en rustige dorpje Aartswoud. Er is een schapenfokkerij te vinden en in het voorjaar brengen daar ongeveer 100 schapen hun lammetjes ter wereld. Ook lopen er vele andere dieren op de boerderij. In het jaar 2005 zijn de eigenaren gestart met de (recreatie)sport “Boerengolf” op het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om te kamperen op de Manuelhoeve.
 
 
Regthuys
Kanjer van de dijk
Golf- en Countryclub Regthuys
Golfbaan Regthuys is geopend in 2006 en is een parkbaan in mediterrane sferen naar ontwerp van Alan Rijks en Aart Bergsma. Regthuys is een 18 holes NGF A status par 71 van ruim 5400 meter. Daarnaast is er een 9 holes par 3 lus van ongeveer 730 meter, waar de beginnende golfer direct (zonder gvb) op mag spelen. Ook voor de ervaren golfer is dit een uitdagende lus. In 2013 werd een 2e 9 holes lus gerealiseerd met de A lengte waardoor er een volwaardige 18 holes golfbaan ontstaan is. Uniek op deze golfbaan is de Omringdijkhole!
 
 
Kasteel Radboud Medemblik
Kanjer van de dijk
Kasteel Radboud

Beleef de Middeleeuwen in Kasteel Radboud in Medemblik.

Kasteel Radboud ligt aan de kust van de voormalige Zuiderzee. Het 13e eeuwse kasteel werd gebouwd door graaf Floris de Vijfde. Het kasteel is de enige, uit een reeks Westfriese burchten, die nog bewaard is gebleven. Van het kasteel staan nog twee woonvleugels, twee vierkante torens en een ronde toren overeind. Het kasteel heeft een collectie van voorwerpen die de historie van het gebouw laten zien. Daarnaast is er een vaste tentoonstelling over het dagelijks leven in de Middeleeuwen. Naast de museumfunctie worden in en rond het kasteel allerlei activiteiten georganiseerd met speciale kinderprogramma's. In het najaar en in de winter zijn er vertelconcerten in de sfeervolle Ridderzaal. Het kasteel is te bezichtigen met of zonder rondleiding. Voor kinderen is er een leuke speurtocht waarmee de code van de schatkist kan worden gekraakt!

 
 
Meelmolen de herder, attracties in Westfriesland, Kanjer van de dijk
Kanjer van de dijk
Meelmolen de Herder

Op een schitterende plek langs de Westerdijk prijkt de trots van Medemblik: de Medemblikker meelmolen. Deze onlangs tot in de puntjes opgeknapte meelmolen werd in 1990 officieel door prins Claus in gebruik gesteld. De molen werkt op windkracht en produceert verschillende soorten meel. Tijdens de openingstijden kunt u de gehele molen bezichtigen, van de gezellige entree tot de indrukwekkende steenzolder. Daar kunt u zich vergapen aan de geweldige techniek die in de molen schuilt.

 
 
Kanjer van de dijk - Rundveemuseum Aartswoud
Kanjer van de dijk
Rundveemuseum Aartswoud

In Aartswoud is sinds 2013 het ‘levend’ Rundveemuseum Aat Grootes geopend. Dit museum is uniek in Nederland. Er is veel te zien en te beleven. In de potstal staan tien oorspronkelijk Hollandse koeienrassen met kalveren. In het zomerseizoen lopen zij buiten in het weiland achter de stal. De koeien worden raszuiver gefokt. Naast de koeien zijn er schapen, geiten, kippen, ganzen, eenden en konijnen. Het museum ligt fraai te pronken in het Westfriese landschap en in het centrum van het dorp: naast de mooie kerk en tegenover het café. Een betere locatie kan het Rundveemuseum zich niet wensen!