Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

Eten & Drinken

De Westfriese Omringdijk is een podium voor culinaire ontdekkingen. Bezoek de smakelijke restaurants, de uniek gelegen eetcafés maar ook de fruitkwekerijen, wijngaarden en boerenlandwinkels van onze Kanjers! 
 
WFO_Appel_Meisje
Kanjer van de dijk
Fruitkwekerij 't Keetje
Jan en Tineke de Boer wonen met vier kinderen op een prachtige plek aan de Binnenwijzend te Westwoud.
't Keetje is naast een fruitkwekerij een boerenlandwinkel en sinds 2005 ook een zorgboerderij. U kunt hier ook terecht voor een kop koffie met zelfgemaakte appeltaart. 
 
 
Kanjer van de dijk: Les Deux Ponts
Kanjer van de dijk
Eetcafé Les Deux Ponts
Het café is gelegen aan een knooppunt van diverse wandel-, boot-, kano-, skate/skeeler en fietstochten. Het cafe heeft een mooi terras en een uitgebreide bierkaart.
 
 
Bakker Hein Raat
Kanjer van de dijk
Bakkerij Raat
Sinds 1846 hét adres voor ambachtelijke producten waaronder meer dan 30 verschillende broodsoorten. Alles wordt in eigen bakkerij gebakken van koeken tot brood. Proef ook het speciale Omringbrood.
 
 
Opperdoezerbril aardappels van Hero Stam
Kanjer van de dijk
Opperdoezer ronde Toko
Alleen aardappels die binnen een straal van 1 km om de kerk van het Westfriese plaatsje Opperdoes worden geteeld mogen Opperdoezer Ronde heten. Het zijn dan ook niet zo maar piepers, maar aardappels met een BOB-status, een Beschermde Oorsprong Benaming. Behalve aardappelen verkoopt Hero Stam ook allerlei groentesoorten. Een bezoekje aan zijn bedrijf is beslist de moeite waard! Kom gerust eens langs bij deze Kanjer van de dijk en proef het beroemde aardappeltje!
 
 
Wijngaard Saalhof
Kanjer van de dijk
Wijngaard Saalhof
Siem en Ada Loos zijn de trotse eigenaren van een klein stukje Frankrijk in de kop van Noord-Holland. Midden in het rustgevende landschap van Wognum, dichtbij Hoorn, heten zij u van harte welkom bij Bed & Breakfast en Wijngaard Saalhof.
 
 
Schapen
Kanjer van de dijk
Zorgboerderij Schapenstreek
Hier wordt niet alleen schapenkaas gemaakt, maar ook schapenmelkijs. Het ijs wordt op de boerderij gemaakt van de eigen biologische schapenmelk, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Schapenstreek is ook een zorgboerderij.
 
 
turf
Kanjer van de dijk
Grand café Turf
Turf is dé plek voor iedereen, op ieder moment van de dag. Hier kun je loungen, spelen of afspreken met je vrienden. Genieten van een knapperig vers broodje, een geurige kop koffie met huisgemaakte taart of lekker een borrel drinken. Turf werkt samen met lokale leveranciers en houden van biologisch en gezond.
 
 
gouden karper
Kanjer van de dijk
De Gouden Karper
Welkom in De Gouden Karper in Rustenburg! Tijdens mooie zomerdagen beschikt het restuanrant over een zonovergoten terras waar u, met uitzicht op de drie historische strijkmolens, kunt genieten van een kop koffie met huisgemaakte appeltaart of een lunch, zakelijk of privé, snel of uitgebreid. Maar ook dineren behoort tot de mogelijkheden, met familie, vrienden, het gezin en/of gezelschappen. Gewoon, goed en lekker eten! Overnachten is bij de Gouden Karper ook geen probleem.
 
 
Oranje Buiten, Eten en drinken in Westfriesland, Kanjer van de dijk
Kanjer van de dijk
Strandpaviljoen Oranje Buiten

Oranje Buiten, strandpaviljoen aan het IJsselmeer en dichtbij de Hoornse binnenstad en oude haven, is een unieke tent waar alles voor jong en oud bij elkaar komt. Een schitterende wandelomgeving langs de Hoornse kust en over de dijk. Helling en ligplaatsen voor de pleziervaart en directe toegang tot het mooiste vaargebied van Nederland. En natuurlijk mogelijkheid om te surfen, kitten, waterskiën en zwemmen. Het uitzicht is fantastisch terwijl je zit te genieten van heerlijk eten en drinken. Tijdens de lente en zomer organiseren we allerlei activiteiten, waarvan je op de hoogte kunt blijven via deze site. En wil je zelf iets organiseren voor familie, vrienden, personeel of bedrijf, neem dan vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 
 
De Kneppeltuin
Kanjer van de dijk
De Kneppeltuin

Welkom bij aardbeienkwekerij en zelfpluktuin De Kneppeltuin, ons bedrijf is gevestigd tussen Alkmaar en Schagen, vlak bij de provinciale weg N245. Op het bedrijf worden van begin mei tot eind oktober aardbeien geteeld, ook is er een zelfpluktuin waar u kunt genieten van de rust en de ruimte en zelf diverse soorten kleinfruit en vele soorten snijbloemen kunt plukken.