Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

PWN

PWN zorgt, nu en in de toekomst, voor de continue beschikbaarheid va​n zuiver drinkwater en waardevolle natuur in Noord-Holland.

Logo PWN - Waker van de dijk

Zuiver drinkwater

​PWN levert drinkwater aan ruim 780.000 huishoudens, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland. Onze anderhalf miljoen klanten gebru​iken jaarlijks zo’n 106 miljard ​liter drinkwater. Wij zuiveren oppervlaktewater tot drinkwater, in Andijk, Heemskerk en in het duingebied. ​

Daarnaast delen wij onze kennis en expertise​ op het gebied van waterwinning met lokale experts in het buitenland. PWN werkt mee aan de ontwikkeling van betrouwbaar water waar dit hard nodig is.

Natuurbeheer

PWN beheert in opdracht van de provincie ruim 7.400 hectare aan natuurgebieden tussen Zandvoort en Bergen. De Kennemerduinen en het Noordhollands Duinreservaat krijgen ca. 7 miljoen keer per jaar bezoek en genieten bescherming als Natura 2000-gebied.

De combinatie water en natuur

Voor PWN gaan drinkwaterproductie en natuurbeheer hand in hand. De kennis op het gebied van natuurbehoud zorgt voor een duurzame benadering van drinkwaterwinning. Teg​elijkertijd zorgen de innovatieve drinkwatertechnieken van PWN juist voor doelmatig en efficiënt natuurbeheer. Deze combinatie van water en natuur versterkt elkaar en draagt bij aan lagere maatschappelijke kosten, meer duurzaamheid, continuïteit, zekerheid en veiligheid. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​