Ook de nieuwsbrief van Westfriese Omringdijk ontvangen? Schrijf je in!

Route-app

Fiets4daagse Hoorn-Westfriesland
 

Met je smartphone over de Westfriese Omringdijk

Beleef de cultuurhistorie, heerlijke streekgerechten en weidse landschappen van Westfriesland op een unieke manier! Download de I-Tour 360 app op uw smartphone en ga naar de fietsroute ‘Hoorn WFO’. Stap op de fiets en de route-app navigeert u langs musea, historische plekken, Kanjers van de dijk, stolpboerderijen, groene weides en nog veel meer. Onderweg hoort u aan de hand van teksten, afbeeldingen, foto’s, video’s en verhalen wat deze regio zo uniek maakt. Hollandse landschappen met mooie vergezichten, historische vestingsteden een eigen dialect – u komt het allemaal tegen in Westfriesland. Maar de regio heeft veel meer te bieden. Westfriesland heeft zijn eigen delicatessen en is de bakermat van één van Nederlands’ bekendste zeehelden. Westfriesland is zelfs de enige plek in ons land waar De Beatles ooit hebben opgetreden.
Met deze fietsapp komt u erachter wat nou typisch Westfries is en hoe deze kenmerken elk op hun eigen manier hebben bijgedragen aan het uitgesproken eigen karakter van dit schitterende gebied.

Opsteken

Zin om even af te stappen voor een kop koffie of om een museum binnen te gaan? Grote kans dat u op de aangegeven locatie leuke kortingen krijgt.
Zo start de route in Hoorn waar u bij Bakkerij Raat met korting een ‘stikkezak’ met Westfriese lunch kunt halen. In Wognum vindt u Wijngaard Saalhof. U kunt er zo binnenlopen om de  typische smaak van Westfriese wijn te ontdekken. Wilt u weten hoe de Westfriese wijn gemaakt wordt? Dat kunt u bekijken op de video in het menu op uw mobiel.
Met de I-Tour wordt de dijk pas echt een beleving!

Downloaden

Om de tour te volgen, download u de gratis I-Tour 360 applicatie in de Google Play Store voor de Android telefoon of in de App Store voor de iPhone. Hier kunt u vervolgens de tour ‘Hoorn Westfriese Omringdijk’ kopen voor € 2,99!